Esküvő GY.I.K.

Ezen az oldalon néhány gyakran felmerülő kérdésre találjátok meg a választ. Ha bármi egyéb kérdésetek lenne, várom a leveleiteket!

 

Lehet változtatni a csomagokon?

Természetesen lehet, az esküvői fotós csomagok tartalma kiegészíthető, módosítható. A csomagok úgy lettek kialakítva, hogy reprezentálják a munkám felépítését és többféle igénynek is megfeleljenek. Néhány órás fotózástól, természetesen egészen a teljes esküvői fotózást az előkészületektől egészen hajnalig fotózhatlak titeket, lekapva a legtöbb pillanatot, ezáltal a fotók bemutatják az egész nagy napot.


Az országban bárhol vállalsz felkéréseket?

Igen, az egész ország területén vállalok esküvői fotózást. Budapesten kívüli helyszín esetén a megrendelt esküvői fotózás árához az utazási költség és szükség esetén szállásköltség megbeszélés alapján.


Mikor és milyen formában kapjuk meg az elkészült képeket?

Csomagválasztástól függően az utómunka három-négy hetet vesz igénybe. Az összes képet (a csomagoknál megadott darabszám) DVD-n adom át, digitális utómunkával, JPG formátumban, teljes felbontásban.

Az összes fotót megkapjátok digitális formátumban, amiből utólag is előhívathattok bármennyit, bármekkora méretben.

Az átadott esküvői fotók vízjel nélküliek, szabadon másolhatóak.


Mit jelent pontosan a digitális utómunka?

A kész fotó csak alapanyag, amely az utómunka által válik igazán szép képpé. Egy általános feldolgozáson az összes fénykép átesik. Az esküvői fotózás során készült képeket a legmodernebb módszerek segítségével technikailag javítom (vágás, szín- és fénykorrekció és egyéb digitális képfeldolgozó módszerek) illetve retusálom.

Szoktam használni különböző mű-effekteket (képkeretek, montázsok, fekete-fehér és színes elemek keverése egy képen belül, amitől még egyedibbek érdekesebbek lesznek a képeitek. Célom, hogy tetsszetek magatoknak a fotókon és a rengeteg utómunka ne tűnjön fel, megmaradjanak az egyediségetek.


Mi az 'engagement session'?

Az engagement session, az úgynevezett eljegyzési fotózás, mely hazánkban még nem annyira elterjedt, mert általában csak az esküvő napjára koncentrálnak a párok. Ez egy laza fotózás, hétköznapi viseletben, egy számotokra kedves helyen (például első randi). Jó lehetőség maga a fotózás hozzászokásához, stílusotok megismeréséhez, a legjobb beállítások meglátásához rólatok. Készül rólatok egy más jellegű vidám fotósorozat és meg tudjuk egymást ismerni.


Hogyan zajlik az esküvői beállított képek készítése?

Egyedi, igényes fényképekhez elengedhetetlen az elegendő idő és a megfelelő fotózási helyszín kiválasztása. Az egyik jó választás, maga az esküvői szertartás előtti hely (kert, park,… ) és erre kb. 2 órát kell szánni.

Előfordul, hogy szűk az időbeosztás, akkor ezt az esküvői szertartás(ok) után és a vacsora előtt szoktam megoldani. A fotózásra szánt 1-2 óra nagyon gyorsan elrepül, ahol általában ilyen helyszíni fotózásnál több száz kép készül, ebből kerül válogatásra, a legjobban sikerültek.

A külső kiválasztott helyszínen kifejezetten sok képet szoktam készíteni (klasszikus beállítások, modern, vicces,…) , de előnyben részesítem az „elkapott” pillanatokat, mert nagyon szoktak örülni ezeknek a riportjellegű képeknek a párok és a hozzátartozók is.


"Miért jó a webgaléria?"

Könnyen megmutatható a rokonoknak, ismerősöknek személyes találkozó és plusz költség nélkül, papírkép nagyíttatása nélkül.


Milyen fényképezőgépet használsz?

Canon digitális fényképezőgépeket használok. Elsődleges munkaeszközöm egy cserélhető objektíves digitális tükörreflexes (DSLR) Canon EOS 5D Mark II-es fényképezőgép, melyet több nagy fényerejű objektívekkel használok. A fényképezőgépek mellett nagy teljesítményű külső rendszer vakuval is rendelkezem.

 

Még egyszer köszönöm az érdeklődést, ha bármi kérdés merül fel, állok rendelkezésetekre!